‘OVER MIJN KINDEREN KAN IK WEL EEN BOEK SCHRIJVEN’

‘Over mijn kinderen kan ik wel een boek schijven’ Hoe vaak heb ik dit wel niet geroepen? Jarenlang probeerde ik de meest hilarische momenten vast te leggen op foto en in mijn hoofd. Een hele klus en telkens zei ik tegen mijzelf: Ik moet het gaan opschrijven, ook de meest ‘eenvoudige’ momenten. 

Als moeder weet ik maar al te goed hoe hectisch het kan zijn om een gezin te hebben met 3 kinderen en een hond. De tijd glipt je door je vingers heen. Kostbare tijd, kostbare momenten… die je het liefst wilt vasthouden.

Wat ook kostbaar voor ons als gezin is zijn onze huisdieren. Onze teckel Cato is er daar 1 van. Zoals we allemaal weten loopt een hond een tijdje in je leven mee. Voor onze zoons zal dit als het goed is een groot deel van hun kindertijd zijn. 2 belangrijke dingen die ik wilde vastleggen.

In juli 2019 deed ik een oproep: wie wil mij helpen mijn droom verwezenlijken en een prentenboek samen met mij maken? Barbara Pavinati ook wel Rabarbara genaamd is schrijfster en woordenkunstenaar. Zij was meteen enthousiast. Samen met haar spraken we af om in november 2020 een boek te gaan schrijven en illustreren , samen zouden we dit doen terwijl we een maand lang intern zouden zitten bij Lokalen in Lichtenvoorde. ‘Art in Residence’

Maar zoals alles in het leven kun je het wel plannen, maar of het zo uit komt? Barbara schreef haar autobiografisch sprookjesboek ‘Verzinhoofd’ begin 2020 en Barbara moedigde mij aan zelf te gaan schrijven. Dit vond ik best een spannend dingetje gezien ik dit nog nooit gedaan had. Maar iets met: Ik wil het toch gaan proberen want ik denk dat ik dat wel kan!

Zo probeerde ik eerst te verzinnen waarover het boek moest gaan. Al gauw kwam ik op het idee om het over mijn 3 zoons te schrijven want ik wilde immers dit prentenboek voor hun maken. En zo bedacht ik dat het ook over onze hond Cato moest gaan. Gewoon omdat ze ook een onderdeel van ons gezin is en nooit vergeten mag worden door de kinderen als zij later groot zijn.

Het boek is dan ook geschreven vanuit het perspectief van ons altijd vrolijke, ondeugende en waakzame teckeltje. Zij beleefd samen met onze kinderen een boel avonturen. Het boek is grotendeels autobiografisch geschreven, echte avonturen dus!

Barbara gaf mij hier en daar erg fijne en zeer goede tips. Ze moedigde mij aan en complimenteerde mijn schrijfstijl. Het voelde alsof ik een nieuw talent had ontdekt in mij wat een heel blij gevoel gaf. 

Bij Lokalen was ik niet alleen, door de corona maatregelen mocht ik de eerste 2 weken bij Lokalen werken en Barbara werkte vanuit haar eigen huis. Bij Lokalen maakte ik kennis met Tanja Hilgers zij is Wildkruidenvrouw en illustrator. Ook Tanja droeg een aangename aanvulling bij deze maand met haar warmte, fijne en vooral waardevolle gesprekken. 

Ik kijk terug op een mooie maand. Ik heb tot nu toe 7 verhalen op papier met bijna alle illustraties erbij. Mijn bedoeling is om deze dit jaar klaar te hebben. Ik wil het boek in eerste instantie uitbrengen voor mijn kinderen maar ik ga in 2021 mij oriënteren hoe ik in iets grotere getallen meerdere mensen blij kan maken met de avonturen van mijn kinderen en hun hondje. 

Klinkt dit als gezang in je oren, heb je tips, trucs om dit boek aan de man te brengen of denk je ik kan je helpen!? Laat het mij gerust weten door mij te mailen of te bellen.

Dankzij Tanja Hilgers heb ik mijn eerste illustratie al digitaal. Tanja is illustrator en geeft alles in eigen beheer uit. Dat houd dus ook in dat ze haar eigen tekeningen digitaliseert.

Geef een reactie