Kabouter Loe doet een wens

KABOUTER LOE DOET EEN WENS

Hoe ik op dit idee kwam:

Mijn zoons zijn dol op bloemen plukken. En welke vind je nou het allermeest hier in Nederland? De paardenbloem. De paardenbloem is een prachtige bloem, de verschillende stadiums die deze bloem doormaakt heb ik daarom ook verwerkt in de tekening. En wie deed er als kind nou geen wens als je die mooie pluisjes de lucht in blies?

De uitvoering:

In ieder bordje dat ik teken zit zo’n 4 uur geschilderde liefde. Eerst het ontwerp tekenen, daarna schilder ik die vaak in met de kleuren zoals ik die wil hebben. Nadien zet ik de tekening op overtrekpapier, en door middel van carbonpapier weer over op het bordje. Hierna kleur ik de kleuren stuk voor stuk in. Door meerdere dunne lagen over elkaar heen te brengen creëer je een fellere kleur. Als laatste trek ik de lijnen met een iniminie dun en klein penseeltje. Een erg precisiewerkje is dit allemaal… je kunt niet gummen… en als je iets fout doet moet je weer helemaal opnieuw beginnen… Dan breng ik hem naar het atelier waar hij vervolgens in een dikke laag glazuur word gezet en in de oven 48 uur op 1020 graden word gebakken.

Geef een reactie